Google заборонить розробникам Android-програм вбудовувати функцію запису дзвінків

10:01, 22.04.2022

Компанія Google має намір заборонити розробникам програм для пристроїв на базі Android інтегрувати у свої продукти функцію запису дзвінків. Для цього відповідним чином буде змінено політику платформи Play Маркет, офіційного магазину цифрового контенту компанії. Згадані зміни набудуть чинності 11 травня.

Йдеться про зміни політики Play Маркет, згідно з якими стороннім розробникам буде заборонено використовувати API спеціальних можливостей для реалізації функції запису дзвінків у своїх програмах. Цікаво, що ця зміна торкнеться лише сторонніх програм і не буде актуальною у випадку, якщо функція запису дзвінків встановлена ??на пристрої з коробки. Наприклад, нововведення не торкнеться фірмових смартфонів Google Pixel, які постачаються із встановленим інструментом запису дзвінків.

Зазначимо, що Google упродовж багатьох років активно перешкоджає запису дзвінків на своїй мобільній платформі. Ще в Android 6.0 Google відключила офіційний API запис дзвінків, який дозволяв розробникам легко вбудовувати функцію запису дзвінків у свої продукти. Це спонукало розробників шукати неофіційні шляхи реалізації цієї функції. В Android 9.0 та Android 10 реалізація запису дзвінків послідовно ускладнювалася.

Схоже, нові зміни повністю позбавлять сторонні програми такої можливості. Хоча Google поки не оголосила, що буде зі сторонніми програмами з функцією запису дзвінків після 11 травня. Не виключено, що їх видалять із Play Маркета, оскільки вони перестануть відповідати правилам платформи. При цьому користувачам ніщо не завадить встановити такі програми із стороннього джерела.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна