Саудівський суверенний фонд купив 5% акцій Nintendo — угода коштувала $3 млрд.

00:38, 20.05.2022

Суверенний інвестиційний фонд Саудівської Аравії Public Investment Fund (PIF) купив 5,01% акцій японського ігрового гіганта Nintendo - частка оцінюється в $3 млрд. Про це повідомило видання Wall Street Journal (WSJ) з посиланням на дані японського регулятора. Інформація наводиться на кінець березня.

Згідно з поданою PIF документацією, фінансова структура не збирається втручатися в управління японською компанією і якимось чином змінювати її стратегію — угоду було проведено виключно з інвестиційною метою. Офіційних коментарів від сторін угоди не було.

За прогнозами саудівського банку Jadwa Investment, цього року доходи королівства від нафтового бізнесу можуть зрости на 66% і досягти $250 млрд, тоді як прибуток становитиме $80 млрд. Інтерес до угоди пояснюється фінансовими показниками країни, а також любов'ю керуючого фондом принца Мохаммеда ( Mohammed) до відеоігор.

У лютому фонд повідомив про купівлю 5% часток в японських компаніях Capcom і Nexon. Раніше організація купувала частки в Activision Blizzard (до поглинання Microsoft), а також Electronic Arts і Take Two Interactive - цю інформацію WSJ отримало з відкритих документів американського біржового регулятора. Для інвестицій в ігрову галузь PIF навіть створила спеціалізовану дочірню компанію - вона отримала назву Savvy Gaming.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • З'явилися параметри камери Xiaomi 12 UltraЗ'явилися параметри камери Xiaomi 12 Ultra00:19 20.05.2022

    Схоже, щонайменше за основними характеристиками камера Xiaomi 12 Ultra буде повністю ідентична камері Xiaomi 11 Ultra.

  • Навіщо старим людям сидіти у TikTokНавіщо старим людям сидіти у TikTok00:06 20.05.2022

    Літні користувачі TikTok використовують онлайн-платформу, яка вважається віртуальним майданчиком підлітків, щоб "кинути виклик стереотипам про людей похилого віку як про технофобів і немічних".

  • Гель для інтимної гігієни – делікатне та якісне очищенняГель для інтимної гігієни – делікатне та якісне очищення23:38 19.05.2022

    Все більше жінок усвідомлюють, що кожна ділянка їхнього тіла є унікальною та вирізняється особливими потребами. Ми купуємо різні креми для шкіри рук, обличчя та зони навколо очей. Проте ще й досі не кожна розуміє навіщо використовувати гель для інтимної гігієни та продовжує дбати про цю делікатну зону за допомогою звичайного гелю для душу.


купить телефон в Одесі, Україна