Xbox відмовилася від ліцензії на «Людину-павука», що дозволило PlayStation забрати ексклюзивність собі

10:31, 25.05.2022

У книзі Стівена Л. Кента (Steven L. Kent) The Ultimate History of Video Games Vol. 2 («Найповніша історія відеоігр. Том 2», — пров.) виконавчий віце-президент і глава Marvel Games Джей Онг (Jay Ong) розповів про те, що Microsoft відмовилася від можливості випускати ігри за супергеройською ліцензією.

Як розповів Онг, Marvel Games розірвала стосунки з Activision у пошуках кращого партнера, оскільки була незадоволена якістю ігор про Людину-павука. Обидві компанії домовилися про дострокове розірвання ліцензійної угоди. Вибір Marvel Games впав на Microsoft (Xbox) і Sony Interactive Entertainment (PlayStation), щоб дізнатися, чи зацікавлена ??якась із них у укладанні ексклюзивного контракту.

Стратегія Microsoft, як згадував Онг, фокусувалася на власній інтелектуальній власності. Тому корпорація вирішила відмовитись від пропозиції. Sony Interactive Entertainment виявилася більш поступливою. На зустрічі з двома топ-менеджерами PlayStation Адамом Бойсом (Adam Boyes) та Джоном Дрейком (John Drake) у серпні 2014 року Онг сказав про мету «перемогти» Batman: Arkham і випустити одну або кілька ігор, які могли б сприяти продажам платформи.

У відповідь Sony Interactive Entertainment запропонувала зробити високобюджетну ексклюзивну для PlayStation гру про Людину-павука та передала проект студії Insomniac Games, яка на той час була незалежною, але вважалася одним із найважливіших партнерів.

В результаті вийшла Marvel's Spider-Man, яка заслужила широке визнання і розійшлася тиражем понад 20 млн копій, а продажі її відгалуження Marvel's Spider-Man: Miles Morales склали 6,5 млн копій. В даний час проект є одним із найуспішніших релізів Sony Interactive Entertainment з погляду виручки.

Зараз Insomniac Games працює над Marvel's Spider-Man 2 та Marvel's Wolverine, які вийдуть ексклюзивно на PlayStation 5.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна